Chengdu NBD Centre by QUAD studio

QUAD studio, in collaboration with Dalu Architecture, won one of the most iconic architectural competitions, the Chengdu NBD Centre, chosen from a list of international architectural firms including; LAB, Stefano Boeri Architetti, Arup and Aedas.

Located close to Jiaozi Park, Guixi Ecological Park and the Jinjiang River, the Chengdu NBD Centre it is one of the first of many iconic projects in the Jiaozi Park business district and an important fulcrum of a world park like business district in Chengdu.

Image © SANImage © SAN

As an extension of the park into the development, our goal was to create a new Cultural Icon for Chengdu and a place of destination with a green low carbon public realm for the city.

The NBD centre is divided into 3 distinctive sections, Below Ground, Podium and Main Towers all interconnected by pockets of public realm. The below ground retail connects the underground connections and metro lines into the development.

Image © SAN

A large sunken civic plaza draws visitors to the ground level where multi-level linkages take visitors to retail and cultural attraction within the podium levels. The main towers are designed house various types of digital media and cultural offices, digital art gallery and exhibition centres.

The mixed-use development stands at 120m high consisting of Twin office towers, Retail and Cultural facilities clustered around a multi-level of public realm. Source by QUAD studio.

Image © SANImage © SANLocation: Jiaozi Park, Chengdu, ChinaArchitect: QUAD studioDesign Team: Kelvin Chu, Wai Tang, Adrian Pang, Eric Wen, Schnee Li, Yolanda Xian, Tim He, Jimmy Li, Marco Chui, Shizhao Li, Maggie Yang, Larry Liu and Francisco BarreraCollaboration: Dalu ArchitectureEnvironmental Design Consultant: Atelier 10Client: Chengdu Media GroupArea: 171,650 m2Year: 2021Images: SAN, Courtesy of QUAD studio

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Generated by Feedzy
error

Enjoyed Archinews Daily? Please spread the word :)